Wat is EUHOU ?

Wat is EU-HOU?

Het EU-HOU project Hands-On Universe, Europe, (bringing frontline interactive astronomy to the classroom) kan gekaderd worden in de vernieuwing van het wetenschapsonderwijs. Het astronomie onderzoek en het gebruik van de nieuwe technologieën laat toe de aandacht van leerlingen en studenten aan te wakkeren voor het wetenschapsonderwijs. Wij bieden lesmateriaal aan voor leerkrachten uit het secundair onderwijs, we bouwen een netwerk op van pilootscholen en goed opgeleide medewerkers.

Het project is gebaseerd op echte waarnemingen, indien mogelijk door de leerlingen zelf gedaan. Het maakt gebruik van een Europees en internationaal netwerk van automatische telescopen, bediend via het internet, maar ook van andere waarnemingsmiddelen (zoals webcam systemen of radiotelescopen) die speciaal voor dit project ontwikkeld zijn. De waarnemingen kunnen in de klas gedaan worden en de analyses gebeuren met gewone schoolcomputers. De pedagogische bronnen zijn ontstaan door hechte samenwerking tussen onderzoekers en lesgevers van partnerlanden. Ze worden via deze site aangeboden.

Indien u interesse hebt om aan dit pedagogisch project mee te werken, kunt u ons contacteren en zo eventueel pilootschool of medewerker worden. Bovendien staan we open voor nieuwe uitdagingen, andere oefeningen of samenwerking.